Blog > Komentarze do wpisu

NI TO PASTA NI MAJONEZ - JAJECZNIE

Bardzo prosty przepis i to zaledwie z dwóch składników (+sól) (zaczerpnięty od Niki). Wg autorki jest to majonez, choć dla mnie bardziej smakuję jak coś w rodzaju pasty jajecznej. Zachęcam do spróbowania i napisania własnych odczuć co do smaku :) W każdym bądź razie bez względu jak "to" nazwiemy idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, nadziewania jajek jak i faszerowania plasterków chudej szyneczki.

Składniki:

-150g serka ziarnistego light

- 2 jajka

- sól

Sposób przygotowania:

Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i dodajemy do serka, sypiemy dwie szczypty soli i wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wkładamy do lodówki i "danie" gotowe :) Zdjęcie z wykorzystaniem tej pasty niebawem...

sobota, 23 kwietnia 2011, iza20x

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: